Aptos İple Yüz Germe


Aptos İple Yüz Germe
Tarih : 2021-10-23 17:48:55
Görüntüleme : 11256

Aptos’un tarihi 1996 yılında yüz germe işlemlerinde kullanılmak üzere ilk çentikli ipi bilim dünyasına sunmasıyla başlar. Bu çentikli ip sayesinde doktorlar genel anestezi, kesiler ve uzun iyileşme dönemleri olmadan plastik cerrahi etkisi elde ettiler. Aptos’un ilk örneğinin geliştirilmesiyle düzinelerce yüz ve vücut germe yöntemi ortaya çıkmıştır.

Aptos, 50’den fazla metoddan, 30’dan fazla üründen oluşan Dünya’daki saygın kuruluşlardan 18 adet patenti olan, 10.000’den fazla sertifikalı doktorun kullandığı iple germe metodudur. Yöntemin temeli farklı elementlere sahip, özel ipler kullanarak yumuşak dokunun sabitlenmesine dayanır. Aptos, lokal anestezi altında gerçekleştirilen 20 dakikalık, anında ortaya çıkan sonuçlar doğuran, uzun süre etkili minimal invaziv bir yöntemdir.

Cildi kaldırma, sıkılaştırma ve gençleştirmenin yanında kolajen sentezi ve yarattığı artan mikrodolaşım sayesinde; kullanılan ip birleşimine bağlı olarak 1,5 ila 3 yıl arası uzun süreli kalıcılık etkisi gösterir. Çift yönlü çentikli ipin içerdiği poliaktik asit ve kaprolaktam birleşimiyle, doku altında yarattığı fayda; cildin yara algısıyla birleştiğinden ciltteki etkisi iki kat artar.

Excellence Metod – Kaldırma ve volüm için dikenli emilebilir iplikler.

Visage, iple uygulanan minimal invaziv prosedürler içerisinde, teknolojisi ile yeni bir sayfa açmıştır. İplikler özel çentik yapısına sahiptir. Ard arda gelen her çentik, bir öncekinden zıt yönde bulunur ve daha güçlü hipodermik fiksasyona ( tutunmaya ) izin verir ve dokuların ipliğin her mikro kesitinde gruplanmasını destekler.

Aptos Thread Metodu – İğnelerin her iki yanından sabitlenmiş mikroskopik çentikli emilebilir ve kalıcı iplikler.

Aptos Thread Methodunun özelliği, bu pozisyonda iğnenin bir keskin noktasına sahip olmasıdır. Gerekli derinlikte ulaştıktan sonra iğne iki kısma ayrılır ve birbirine paralel bir şekilde uygulanır.

Sonuç, güçlü, istikrarlı ve uzun süre dayanan ve daha da önemlisi, ciltte her hangi bir kesi yapmadan uygulanabilir olmasıdır.Aptos Thread Methodu , uygulanması kolay, güvenli ve uzun süreli sonuçlar veren bir yöntemdir.

Aptos Thread Soft Method – Düz küt uçlu oyuk iğnelerle emilebilir ve emilemeyen kalıcı çentiklere sahiptir.

Yenilenen iğnelerin tasarımı, uygulamaları daha kolay ve verimli bir şekilde gerçekleştirmeye olanak tanır. İğneler içi boştur ve dairesel olup, esnekliği istisnai bir güç ile birleşmektedir. Yeni özellik, daha konforlu bir uygulama ve doku travmalarını azaltmak için derinliğin daha kolay kontrol edilmesini sağlar.

 

Ameliyat olmayı gerektirmeyen dolayısıyla acı çekmenize de neden olmayacak ve sonucunda çok daha doğal bir görünüme sahip olacağınız bu teknolojinin ismi Ameliyatsız iple yüz germedir. Bu teknikte düz ya da kılçıklı ameliyat ipliği kullanılır. Bu ameliyatsız yüz germe tekniği Ultra v lift, Siluet Lifti, Rus İpi Lifti, Kontür Lifti, Aptos İp Lifti ismiyle de bilinmektedir.

 

Daha çok yanak ve çene görüntüsü için kullanılan İple Asma işlemi güvenli ve sonuca çabuk ulaşabileceğiniz bir yöntemdir. İşlem sırasında cildinize zarar vermemesi için alerji yapmayan ve elastikiyeti kaybolmuş bölgeleri tekrar eski haline getirmek için PDO (polidioksanon) ameliyat iplikleri kullanılmaktadır. Bu iplerin kullanılması lifting etkisini ikiye katlamaktadır.

İple ameliyatsız yüz germe uygulanan bölgede hemen etkisini göstermekle beraber asıl istenilen sonuç 3 ay sonra tamamen görülebilir. Etkisi ve kalıcılığı ise 2-3 yıl kadar devam etmektedir. Hem daha uygun fiyatla hem de ameliyat gerektirmeyen bu işlem sonucunda daha güvenilir sonuçlar alınmakla birlikte, hastanın günlük yaşama dönmesi daha kısa sürmektedir.

Son zamanlarda basın tarafından da oldukça ilgi gören bu tekniğin popülerliği artmıştır. Ancak istenmeyen sonuçların doğmaması için bu işlemin ehil doktorlar tarafından yapılmasını kesinlikle tavsiye ediyoruz. İşlemin en büyük avantajlarından biri ise işlem süresinin 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmasıdır.

Uygulamanın diğer avantajları;

- Ağrısız bir tedavi olması,
- Tedavi sonrasında hemen makyaj kullanmanızın mümkün olması,
- İpler zararsız olmakla birlikte vücutta kendiliğinden çözünür olması,
- Kollajen (büyüme faktörü içeriyor) üretimini aktive eder,
- İnce kırışıklıkları giderir,
- Basit ve güvenlidir,
- Lokal anestezi altında uygulanması,
- İz kalmaması,
- İstenirse uygulamanın tekrarlanabilmesi.

Dolgulu Hyalüronik Asitli İple Yüz Germe kimler için uygundur?

Bu yöntem, çok yoğun sarkma ve yerleşmiş derin çizgilere sahip olmayan kişiler için uygundur. Erkeklere ve kadınlara uygulanabilen iple germe işlemi çoğunlukla 30 ila 65 yaş arasında olan, cildinin daha genç ve canlı görünmesini isteyen ancak yüzünde çok ciddi elastikiyet kaybı yaşamayan ciddi ve açık bir yüz gerdirme operasyonuna gereksinim duymayan hastalara uygulanmaktadır.

- Yüzünde çok düşük oranda yağ dokusu bulunan veya ince bir dış cilt tabakası olan kişiler için daha uygundur.

- Çok hassas, ince ve oldukça fazla gevşek dokulu bir deriye sahip kişilere uygulanabilir.

Dolgulu Hyalüronik Asitli İple Yüz Germe Nasıl Gerçekleştirilir?

Hastaya işlem öncesinde çizim yaparak hangi bölgeye hangi iplerin kullanılacağı planlamasını yapıp özel bir lokal anestezik krem sürüp 15-20 dakika bekledikten sonra 20-25 dakika içerisinde işlem uygulanır önemli olan aynı anda tüm ip tiplerinin mono screw tornado cog vs doğru bir planlama ile hastaya özgün hangi miktarda kullanılacağının vektörel olarak çizilmesidir.

Kullanım Alanları;

* Nasolabial fold dediğimiz burun kenarından ağız kenarına inen çizgiler,
* Yanaklardaki sarkmalar,
* Alın derin çizgilenme ve kırışıklıkları,
* Çene Çizgisi (jaw line) sarkmaları,
* Kaş kaldırma,
* Göz altı torbaları,
* Çene altı ve gıdı sarkmaları,
* Göz kenarı Kaz ayakları,
* Marionette çizgisi dediğimiz ağız kenarından çeneye inen kıvrımdaki sarkmalar,
* Alın ve boyundaki derin kırışıklıklar.

İple Yüz Germe Ne İşe Yarar?

* Yüzünüzde kırışıklıklar var ise,
* Yüzünüzde sarkmalar oluşmuş ise,
* Alt göz kapaklarınızın altında kırışıklıklar var ise,
* Ağız/dudak çevresinde kırışıklıklar var ise,
* Çene altındaki cildiniz sarkıyor ise,
* Yüzünüzü gençleştirmek ve yenilemek istiyorsanız. iple yüz asma ile fayda görürsünüz.

Yan Etkisi Var Mıdır?

İple yüz germe işlemi ameliyat gerektirmediği için genel anestezi uygulanmaz. Bu nedenle genel anestezi risklerinden hiç biriyle karşılaşılmaz. Son derece güvenli minimal invaziv bir uygulamadır. Kısa süreli ve hafif bir şişkinlik, morarma dışında herhangi bir yan etki beklenmemektedir. Kullanılan ipler, sağlık için uygunluğu kanıtlanmış ameliyat iplikleri olup, cerrahide beyin, kalp ve abdominal operasyonlarda uzun yıllardan beri ameliyat ipliği olarak kullanılmaktadır. Bunların dışında bu konuda tecrübeli ve deneyimli bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Günlük Hayata Dönme Süreci

Birçok hasta bu uygulamanın hemen ardından günlük yaşantısına dönmektedir. Bu süre içerisinde mimiklere ve ağızın çok açılmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Bu dikkat süreci 3 hafta kadar sürmekle beraber yüze çok fazla baskı yapılmamalı, yüz üstü yatmaktan kaçınılmalıdır. Bu sürecin sonunda işlem gören bölgeleri normal olarak hareket ettirmeye başlanabilir.

İşlemin ardından ilk birkaç gün içerisinde cildinizde kızarıklık, morluk ve bazı şişlikler olması doğal olarak karşılanmakta ve bunları azaltmak için buz kompresi uygulanması önerilmektedir. İşlem ameliyatsız olmasına rağmen tüm deri altı işlemlerde olduğu gibi ilk birkaç gün hafif bir kaşıntı görülebilir. Herhangi bir ağrı oluştuğu takdirde hekim tarafından önerilen ağrı kesici kullanılabilir.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız