Kimyasal Peeling


Kimyasal Peeling
Tarih : 2021-10-23 17:24:03
Görüntüleme : 6366

Kabaca bir tanımla Peeling üst derinin soyulması ve derinin yenilenip gençleştirilmesidir.

Kimyasal Peeling nedir?

AHA, TCA, Fenol gibi maddelerle yapılırsa buna Kimyasal Peeling denir.

Kimyasal Peeling nasıl uygulanır ve nasıl etki eder?

Kimyasal Peeling, özel solüsyonlarının cilde sürülmesi şeklinde uygulanır. Bu solüsyonlar, istenen derinliği ve etkiyi elde etmek için çeşitli konsantrasyon ve çeşitli etki gücünde olan çok sayıda maddeyi içeren geniş bir gruptur. Cilt üzerine sürüldüklerinde deri yüzeyinde kimyasal bir yanık oluşturur. Bu yanığın derinliği uygulanan maddenin tipine, konsantrasyonuna ve bekleme süresine göre değişir. Sonuçta deri üzerinde amaçlanan derinliğe kadar olan hücrelerin dökülmesini sağlayarak etkisini gösterir. Bunun etkisiyle deride yeni hücrelerin yapımı hızlanır. Cilt daha genç hücreler tarafından tekrar oluşturulur.

Glikolik asit peelingleri hangi amaçlarla kullanılırlar?

Yüzde yaşlanma ve güneş gibi nedenlerle oluşan kırışıkları, akne izleri, çiller, doğum lekeleri, güneşe bağlı lekeleri azaltmak amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Ayrıca yüzdeki genişlemiş gözeneklerde, uyluk içi ve karın bölgesindeki elastikiyet kaybı gibi sorunlarda da kullanılır. Glikolik asit peelingleri ile cildin hem kollajen miktarı ve kalitesi arttırılır hem de ciltte ileri düzeyde nemlendirme sağlanır. Uygulama sonrası cildin yumuşaklığını ve canlılığını arttırarak daha taze, gergin, genç, parlak ve elastik bir hale gelmesini sağlar.

Kimyasal peelingler ne gibi durumlarda kullanılmaz?

İçeriğe karşı alerji, bağışıklık sistemini ilgilendiren hastalıklar, bazı cilt hastalıkları (Egzama, dermatit vb), viral cilt hastalıkları (Herpes vb), yara iyileşme problemleri, açık yara varlığı, lazer uygulaması, radyasyon tedavisi, akne tedavisi için kullanılan bazı ilaçlarda (Roacutane), güneşe aşırı duyarlılık yaratan bazı hastalıklar (Porfiria vb) gibi durumlarda peeling işlemi ya uygulanmaz ya da durum ortadan kalkıncaya kadar ertelenebilir.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız