Masseter Botoks ( Diş Sıkma Botoksu ) Nedir?


Masseter Botoks ( Diş Sıkma Botoksu ) Nedir?
Tarih : 2021-10-23 18:44:02
Görüntüleme : 9129

Masseter hipertrofisi ya da masseter büyümesi olarak adlandırılan problem çiğneme kaslarının görünür haline gelmesidir. Diş sıkma, diş gıcırdatma problemleri ya da sakız çiğneme ve sık sık sert et yemek de bu duruma yol açabilir. Yüz çeşitli etkenler ile çene yanlarına doğru geniş bir görünüm kazanır ve kare yüz görünümü ortaya çıkar. Erkekler için geniş çene sorun olmazken bu görüntü kadınlarda sert yüz hatlarının ortaya çıkmasına neden olur ve estetik olarak istenmeyen sonuçlar ortaya çıkar. Botoks uygulamalarıyla bu durum sorun olmaktan çıkmaktadır.

Son yılların en çok tercih edilen botoks yöntemlerinden olan masseter botoks fonksiyonel bozukluk olmaksızın görsel olarak rahatsız edici görüntüyü ortadan kaldırmak için de yapılır. Masseter botoks, diş gıcırdatma, stres, diş sıkmaya bağlı veya sık sakız çiğneme ile ortaya çıkan çiğneme kaslarını gevşetme yöntemidir.

Masseter Botoks Nasıl Yapılır? Çene bölgesine uygulanan masseter kasına müdahale için gerçekleştirilen masseter botoksu, halk arasında çene botoksu ya da diş sıkma botoksu olarak da isimlendirilir. Yüzün alt bölgesine uygulanır. Masseter Botoks dozu hastaya göre değişkenlik gösterebilir.

Massester Botoks Nereye Yapılır? Massester Botoks uygulaması hedef olarak masseter kasını alır ve yapılan enjeksiyonla yüz şeklinin incelmesi sağlanır.

Masseter Botoks Ne İşe Yarar? Masseter botoks bu kasın yer aldığı yüzün alt kısmında incelik sağlar. Yüzün görünümünü önemli oranda değiştiren bu yöntem kadınları erkeksi görünümden uzaklaştırmak ve sert yüz ifadesini ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır.

Masseter Botoks Etki Süresi Nedir? Uygulandıktan bir hafta sonra etkisi görülmeye başlayan Masseter botoks işleminin kalıcılığı cilt yapısına göre ortalama 3 ile 6 ay arasında sürmektedir. Daha kalıcı bir etki sağlamak için hastaların periyodik seanslar halinde bu uygulamayı tekrarlaması gerekmektedir. Yüz kaslarını gevşetmek için kullanılan botoks yöntemi yüzde ince bir çizgiye neden olur. Maksimum etki süresi 7-10 gün içinde görülmektedir. Eğer, bu uygulama kas kütlesinin kaba görüntüsünü azaltmak amacıyla kullanılır. Etkisi tam olarak bir hafta sonra ortaya çıkar ve uygulama başarısına ya da 6 devam eder.

Masseter Botoksu Gülüş Üzerinde Etkili Mi? Masseter botoksu deneyimli kişiler tarafından uygulanmadığında yanlış kasları etkileyen ilaç olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bazı işlemler gülüş asimetrisine yol açabilir. Bu durum geçicidir ve çiğneme fonksiyonuna engel teşkil etmez ancak estetik bir probleme neden olabilir. Bu nedenle seçecek olduğunuz klinik ve medikal estetik uzmanı büyük bir önem taşımaktadır. Masseter botoksu öncesi sonrası ( before after ) olarak yayınlanan fotolar ya da ekşi sözlük, kadınlar klübü gibi sitelerin yorumları sizi yanıltmasın bir doktora danışın.

Masseter Botoksu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Masseter botoksu uygulaması sonrasında 12 saat boyunca sert gıdalar çiğnememek ve işlem yapılan akşam sadece sıvı veya püre tarzındaki besinlerle beslenmek gerekmektedir. Hasta kan sulandırıcı ve benzeri ilaçlar kullanıyorsa masseter botoksu sonrası 24 saat boyunca bu ilaçları kullanmaması önerilmektedir.

Masseter Botoks İşlemi Tekrarlanır Mı? Çene kaslarına etki eden botoks işlemi enjeksiyon sonrasında 6 ay boyunca net bir etki sağlar. Botoksun etkisi belirli bir süre sonra geçebilir. Bunun için tekrarlanması uygundur. Hastalara 6 aya kadar kendini iyi hissettiren bu yöntem iki kez uygulandığında hastanın daha uzun süre özel bir görünüm sağlaması mümkündür. Masseter Botoksu İşlem Fiyatları Massater botoks fiyatı hakkında detaylı bilgi almak için İstanbul, Nişantaşı’nda Bulunan kliniğimize gelerek bir kahvenizi için, işlemler ve fiyatları ile ilgili daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız