Saç Dolgusu


Saç Dolgusu
Tarih : 2021-10-23 16:57:24
Görüntüleme : 7718

Bildiğiniz gibi saç bir insan için dış görünüşü çok fazla değiştiren ve ilk izlenim olarak en çok dikkat edilen yerlerimizden biridir. Saçların yıpranması ve dökülmesi bizlerin istemediği ve tercih etmediği bir şeydir. Ancak saçlarımız birçok sebepten dökülebilir veya yıpranabilir. Saç dökülmesini sağlayan faktörlerin başında stres gelmektedir. Kullanılan sağlıksız ürünler, depresyon, çeşitli hastalıklar veya bakımsızlık saçların dökülmesini sağlar.


Saç dolgusu;

-Saçın dökülmesini durdurarak saçın seyrelmesini engeller.
-Saçın bulunduğu derideki kan dolaşımını arttırır.
-Saçın daha sağlıklı ve kalın olmasını sağlar.
-Seyrelme olan yerde tekrar saç oluşumunu sağlar.

 

En çok saç dökülmesinin sebebi olarak ise genetik olması saptanmıştır. Genel anlamda hızlı saç dökülmesi erkeklerde görülmektedir. Saç kaybı yaşan insanlar genel anlamda saç kaybı yaşadıktan sonra bu durumdan memnun olmayarak saçlarının yeniden çıkması için birçok yönteme başvuruyorlar. Ancak tüm dünyada yepyeni bir yöntemin ortaya çıkması herkesi sevindirmiştir. Bu yöntemin adına saç dolgusu denmektedir. Saç dolgusu Kore’de 15 yıllık bir çalışma sonucu geliştirilmiş ve tüm dünyaya aynı anda tanıtımı yapılmış bir yöntemdir.

Saç dolgusu hem bayanlarda hem erkeklerde uygulanabilen, saçların dökülmesini durduran ve seyrelen saçların tekrar kuvvetlenmesini sağlayan yöntemdir. Bu yönteme Türkiye’de ayrıca saç aşısı da denmektedir. Saç dolgusu genel anlamda seyrelen ve güçsüzleşen saçlara uygulanan ve dökülmelerin başladığı yerlere uygulanan bir yöntemdir. Saç ekimi ile kıyaslamak bu yüzden doğru olmaz. Saç ekimi direk ölü deriye kelliğe uygulanan bir yöntemdir. Bu yüzden iki yöntemi birbirinden ayırmak gerekmektedir.

 

Saç dolgusu bayanlarda da uygulanabildiği için seyrelmeleri bitirerek daha canlı bir görünüm sergilenmesini sağlamaktadır. Saç dolgusu, acısız ağrısız ve kısa sürede yüksek sonuçlar alınan bir tedavi yöntemidir. Ayrıca saç ekimi yapıldıktan sonra da saç ekiminin çok daha iyi sonuç vermesine başarı oranının çok yükselmesine etki göstermektedir. Birçok saç bakım ürünü kullanarak dökülmesini engellemeye çalışmış olduğumuz saçlarımız seyrelme ve dökülme yaşıyor ise uygulamanız gereken yöntemin kesinlikle saç dolgusu yani bir diğer adı ile saç aşısı olduğunu söylemeliyim.

 

Tüm dünyada hızla yayılan bu yöntemin etkileri oldukça iyi ve yüksek olarak saptanmıştır. Şu anda 90’dan fazla ülkede saç dolgusu yani saç aşısı işlemi gerçekleştirilmektedir. 2 hafta ara ile 4 seans uygulanması yeterlidir.

 

Benzer Tedavi Uygulamalarımız