3. Jenerasyon dolgulu ip askı ile yüz, boyun germe ve badem göz estetiği


3. Jenerasyon dolgulu ip askı ile yüz, boyun germe ve badem göz estetiği
Tarih : 2022-03-07 13:38:19
Görüntüleme : 4460

Zamanı geri almak! Evet, medikal estetik yöntemleriyle artık bu mümkün. Yer çekimi gerçeğini ve yaş aldıkça vücudun kaybettiklerini düşünürsek; tüm bu kayıpları yerine koymak, bu anlamda zamanı geri çevirmek artık medikal estetik yöntemleriyle çok kolay. Evet evet, 30 dakikalık bir süre içinde sarkan deriyi yukarı kaldırmak, kaybettiği dokuyu geri kazandırmak mümkün.

Dolgu ve botoks işlemlerinden sonra, cilt gençleştirme yöntemleri arasında son zamanlarda sıkça kullanılan uygulamalardan biri de yeni nesil hyalüronik asit dolgulu ipler! Özel bir teknikle üretilen bu ipler, lokal anestezi altında 30 dakikalık bir işlemle cilde uygulanıyor. Ciltteki etkileri anında görüldüğü gibi kalıcılığı da uzun süre korunuyor. İşte bu gençlik iplerinin çok tercih edilme sebebi de tam olarak bu: Anında ve uzun süre etki!

Cildi anında kaldırma, toparlama,volüm verme,sıkılaştırma ve gençleştirme etkilerinin yanı sıra, özel teknolojileri sayesinde kolajen üretimini de tetikleyen bu ipler, ciltteki mikro dolaşımı da artırıyor. Bu da iplerin gün be gün cildin iyileşme etkisini katlamasına neden oluyor.Bu şekilde ciltte 4 boyutlu br lifting sağlanıyor. Üç yıla kadar kalıcılık etkisi gösteren ipler, çift yönlü çentikli yapısı sayesinde ve içerdiği polilaktik asit, polikaprolakton birleşimiyle, doku altında yara etkisi sağlıyor ve hücreler deriyi iyileştirmek için yenilenme sürecine giriyor.

Kaldırma ve volüm etkisini artırmak için dikenli ve emilebilir yapıya sahip olan yeni nesil hyalüronik asit dolgulu bu ipler, teknolojisi sayesinde medikal estetik alanında; iple uygulanan minimal invaziv prosedürler içerisinde yeni bir sayfa açıyor. Art arda gelen her çentik, bir öncekinden zıt yönde bulunuyor ve daha güçlü hipodermik (cilt altı) tutunmaya izin veriyor, bu sayede de dokuların daha sağlam bir şekilde lift olmasına yani yukarı kalkmasına imkan sağlıyor. Sonuç: güçlü, istikrarlı ve uzun süre dayanan ip askı işlemi! Bu işlemin en önemli avantajı ise ciltte her hangi bir kesi yapmadan uygulanabiliyor ve iz bırakmıyor olması.

Yeni nesil hyalüronik asit dolgulu ipler, daha çok sarkık yanakları kaldırma ve sarkan çene hattını toplayıp keskinleştirme için tercih ediliyor. Anında 5-10 yaş gençleşme sağlayan bu yöntem, cilde hiçbir şekilde zarar vermeyen, alerji yapmayan özel ameliyat iplikleriyle uygulanıyor. Bu iplerin kullanılması lifting etkisini ikiye katlıyor.

İşlem, uygulanan bölgede hemen etkisini gösteriyor; yüzde anında bir lifting yanak sarkmalarının toparlanması çene hattının keskin ve belirgin hale gelmesi yani bir nevi ameliyatsız yüz germe etkisi oluyor ancak, asıl istenilen sonuç; yani cilt kalitesinin artması, hyalüronikasit’in etkisini göstermesi üç ay sonra ortaya çıkıyor. Cerrahi işlemlere göre iyileşme süresi de çok kısa olan bu uygulama, yine cerrahi işlemlere göre çok daha uygun fiyatlı.

Kullanım Alanları:

* Nasolabial fold dediğimiz burun kenarından ağız kenarına inen çizgiler,
* Yanaklardaki sarkmalar,
* Boyun sarkmaları ve kırışıklıkları
* Çene Çizgisi (jawline) sarkmaları,
* Kaş kaldırma,
* Vücutta meme düşüklüğünde sarkma önlemek amacıyla,
* Çene altı ve gıdı sarkmaları,
* Göz kenarı Kaz ayakları,
* Ağız kenarından çeneye inen kıvrımdaki sarkmalar,
* Alın ve boyundaki derin kırışıklıklar.

Dolgu işleminin yan etkisi var mı?

İşlem, tecrübeli ve konusunda ehil bir doktor tarafından uygulandığı takdirde son derece güvenli bir uygulama. Kısa süreli ve hafif bir şişkinlik, morarma dışında herhangi bir yan etki olmuyor. Birçok hasta bu uygulamanın hemen ardından günlük yaşantısına dönebiliyor. Bazı kişilerde de işlemin ardından ilk birkaç gün ciltte kızarıklık, morluk ve şişlik olabiliyor. Ayrıca üç hafta yüzde çok fazla mimik yapmamaya dikkat etmek gerekiyor. Yüze çok fazla baskı yapılmamalı, yüz üstü yatmaktan kaçınılmalı. Sürecin sonunda işlem gören bölge tamamen normale dönüyor.

İp askı ile boyun germe

Yaşı en çok ele veren bölgelerden biri de boyun. Çünkü boyun bölgesine ait deri yüze göre daha ince ve hassas yapıda. Bu nedenle boyun bölgesinde kırışmalar yüze göre çok daha kolay ortaya çıkıyor. Buna bir de gıdı bölgesindeki sarkmalar eklenince estetikten son derece uzak bir görüntü ortaya çıkıyor. Bakımı ihmal edilen bu bölgeler için de iple germe işlemi uygulanabiliyor. Son yıllarda popüler hale gelen iple boyun ve gıdı germe işlemi sayesinde bu bölgelerdeki kırışıklık ve sarkmalardan dakikalar içinde kurtulmak mümkün.

Cerrahi olmayan, lokal anestezi altında yapılan bu işlemde Polikaprolakton,polidioxanon ve polilaktik asit gibi materyallerden üretilen ipler kullanılıyor. Boyun ve gıdı bölgesi ip askı yardımıyla asılıyor deri kulak arkasına sabitleniyor ve istenen genç, sıkı , sarkmadan kurtulmuş ve kırışıksız görünüm sağlanıyor. 1-2 yıl kalıcılığını koruyan bu iplerin önemli bir özelliği, zaman içinde kendiliğinden eriyen yapıda olması. İpler eridikten sonra da bu bölgedeki gergin ve genç görünüm etkisi uzun süre devam ediyor. Aynı zamanda doku altındaki kolajen üretimini tetikleyen bu ipler sayede cildin kalitesi de artmış oluyor. Zaman zaman kollagen enjeksiyonları PRP enjeksiyonları kalsiyum hidroksiapetit veya skinboosters enjeksiyonları ile ciltteki sıkılaşma ve lifting etkisinin ve cilt sıkılığı ve cilt kalitesinin artırılması için kombinasyonlar uygulanabiliyor. Gıdı bölgesinde yağ fazlalığı yağ birikmeleri olan hastalarda ise gıdı lipoliz veya enzim enjeksiyonları işlemi ile fazla yağlar azaltılabilmektedir.

İp askı ile ka asma ve badem göz estetiği

Evet, son zamanların en popüler işlemlerinden biri de ip askı ile kaş asma ve badem göz estetiği. Yüzün en önemli iki bölgesine uygulanan bu işlem, yüzde çok ciddi bir gençleşme ve güzellik etsisi yaratıyor. Bu ip askı vektörel olarak istenen açıda göz kenarı ve kaşı yana ve yukarı çekerek göz çevresini ve kaşları daha üst seviyelere çeker.. Kaşlar yukarı kalkınca göz kenarı dışa doğru gerginleşince yüzdeki yorgun, mutsuz ifade siliniyor; gözler daha dinç ve genç bir etkiye sahip oluyor İşlem hastanın ihtiyaçlarına göre Plexr(üst göz kapağındaki fazlalığı ameliyatsız olarak azaltarak tedavi eder), botoks ve dolgu uygulamalarıyla kombine edilebiliyor.

Böylece göz çevresinde 360 derece çok ciddi bir gençleşme etkisi yakalanabiliyor. Bu uygulamanın kalıcılığı ortalama 2-3 yıl arasında değişiyor. . İp askı ile Kaş asma işlemi ile birlikte gözlerde anlamlı bir derinlik yaratılabilir. Göz yapısında düşüklük olan kişilerde yüz ifadesi uykulu ve yorgun bir görünümde olur. Badem gözden sonra daha etkileyici ve çekici bir görünüm ortaya çıkar,25 yaş ile 40 yaş arası en çok tercih edilen uygulamaların başında geliyor.

Estetikte bütünsel tedavi yaklaşımı

Her zaman olduğu gibi belli dönemlerde belli güzellik trendleri oluşuyor. Günümüzdeki güzellik trendleri ise üç başlıkta toplanabilir:

Dolgun ve Doğal Dudaklar

Genç ve Canlı Bakışlar

Belirgin Yüz Hatları

Medikal estetik tedavilerinde trendler her zaman belirleyici oluyor ama kişinin ihtiyaçlarına göre, özel olarak hazırlanan tedavi planlamaları her zaman daha etkili ve kalıcı sonuçlar veriyor. Bu yüzden, var olan tüm yöntemleri doğru bir planlamayla; ihtiyaca göre ve düzenli olarak yapmak gerekiyor. Doğru bir tedavi planlamasının amacı ise şunlar olmalı:

1-Cilt kalitesinin iyileştirilmesi veya korunması.

Bunun için de en etkili yöntemler ise mezoterapi işlemleri ve profesyonel cilt bakımları. Bu işlemler sayesinde cildin zamanla kaybettikleri yerine konur. Ayrıca sağlığına kavuşan bir cilt üzerine yapılacak olan uygulamalar da daha memnuniyet verici olur. Böylece hasta memnuniyeti de en üst düzeye çıkar.

2- İhtiyaca göre hacim verme ve şekillendirme.

Bunun için yapılabilecek en iyi uygulamalar dolgu ve botoks uygulamalarıdır. Cihazlarla yapılan lazer, radyofrekans destekli işlemler, ultrason eşliğinde yapılan uygulamalar da bu amaç için kullanılan başlıca yöntemlerdir. Bu sayede dokudaki hacim kayıpları giderilebilir, kırışıklıklar ortadan kalkar; çene hattı ve yüze şekil verilebilir.

3- Kozmetik ürünlerle cilt kalitesini destekleme.

Evde yapacağınız temizlik, nemlendirme ve koruma cilt için olmazsa olmaz bakım rutini olmalıdır. Evde yaptığınız kozmetik uygulamalarla klinik bakımlarını mutlaka desteklemelisiniz.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız