Badem Göz


Badem Göz
Tarih : 2022-03-15 17:48:47
Görüntüleme : 3085

Badem Göz ( Kaş Asma )

Badem göz estetiği, gözün çevresinde çekik ve güzel bir görünüm ortaya çıkmasını sağlar. Bu uygulamada temel amaç göz çevresinde görülen sarkmaları ortadan kaldırmak ve genç bir görünüm elde etmektir. Kaş asma olarak da bilinen badem göz estetiğinin en önemli avantajı diğer medikal estetik uygulamalara göre çok kısa sürede yapılabilmesidir.

Göz çevresine çok minik müdahaleler yapılır ve hem doğal hem de estetik sonuçlar elde edilebilir. Badem göz estetiği halk arasında çekik göz estetiği adıyla da bilinir. Hasta kaş asma işleminden sonra daha derin ve anlamlı bakışlara sahip olabilir. Özellikle Amerikalı aktörler göz yapısı ve bakışı değiştirmek için badem göz estetiğini tercih ediyor. Kaş bölgesi ile birlikte gözün yan bölümleri de daha yukarıya kaldırılır.

Badem göz estetiği konusunda detaylı bilgi almak istiyorsanız Nişantaşı’nda bulunan kliniğimizde sizlere de müsait olduğunuzda bir kahve ikram edelim.

Badem Göz Estetiği Kimler İçin Uygundur?

Badem göz estetiği hem erkek hem de kadınlar tarafından tercih edilebilir. 18 yaşını doldurmuş ve göz bölgesinde daha genç ve derin bir görünüm hedefleyen her hasta badem göz estetiğine başvurabilir.

Baygın bakışlı ve gözleri küçük olan kişiler tercih edebilir. Ülkemizde son yıllarda göz estetiği konusunda kaygılı olan birçok kişi kaş asma uygulamasını tercih ediyor. Her 100 hastadan 90 tanesi estetik açıdan göz bölgesini beğenmediği için badem göz estetiğini tercih ediyor.

Badem Göz Estetiği Nasıl Yapılır?

Cerrahi estetik uygulamayı tercih etmeyenler ameliyatsız badem göz estetiğini yaptırabilirler. Ameliyatsız olarak yapılacak medikal estetik uygulama dahilindeki badem göz işlemlerinde Prexr cihazı kullanılır. Aynı zamanda ip yöntemi kullanılan uygulamalar da bulunur.

İp askı ile badem göz estetiğinde cerrahi bir işlem yoktur ve hiçbir kesi açılmaz. Bu uygulamada PDO ismi verilen ipler kullanılır. Tıbbi özellikte olan ipler ciltte bir yan etkiye yol açmaz. Badem gözde ipler sayesinde gözler kaldırılır ve belirlenen yüksekliğe tutturulur. Uygulanan ipler daha sonra vücutta kendiliğinden kaybolur. Bu ipler örümcek ağı mantığıyla göz çevresini daha üst seviyelere çeker.

Ameliyatsız badem göz estetiği adımları şöyledir;

• İlk olarak yüz uyumu incelenir. Projeksiyon üzerinde gözler çizilir ve hasta ile doktor birlikte süreci planlar.
• Uygulama lokal anestezi altında yapılır. İp askılar sayesinde göz hedeflenen fiziksel görünüme kavuşabilir.
• Hastanın ihtiyaçlarına göre botoks ve dolgu uygulamaları ile birlikte yapılabilir.

Badem göz estetiği süreci hakkında kliniğimizi arayarak da her zaman bilgi alabilirsiniz.

Badem Göz Estetiği Neden Yapılır?

Badem göz estetiği diğer medikal estetik işlemlerle karşılaştırıldığında 25 yaş altı hastalar tarafından talep edilir. Orta yaşlardan itibaren diğer medikal estetik uygulamalara ihtiyaç olur. Göz kapağı düşüklüğü olmayan kişilerde tercih edilebilir. Kaş asma işlemi ile birlikte gözlerde anlamlı bir derinlik yaratılabilir. Göz yapısında düşüklük olan kişilerde yüz ifadesi uykulu ve yorgun bir görünümde olur. Badem gözden sonra daha etkileyici bir görünüm ortaya çıkar.

Badem Göz Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Badem göz estetiği sonrası bölgede hafif düzeyde morluk ve şişlik oluşabilir. Bu komplikasyonlar için göz çevresine krem ve soğuk kompres uygulaması yapılabilir. Uygulamadan sonra ilk 5-7 gün boyunca makyaj yapılmamalıdır. Üçüncü günden itibaren göz çevresinde kapatıcı ve fondöten kullanılabilir.

Badem göz estetiğinden sonra;

• Hasta hiçbir şekilde ağır spor etkinlikleri gerçekleştirmemelidir. Hafif spor etkinlikleri de doktor onayından sonra yapılmalıdır.
• Yüz bölgesini zorlayacak hareketler yapılmamalıdır. Özellikle ilk günlerde sert ve kabuklu yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
• Bölgede enfeksiyon riski oluşturacağı için hamam ve sauna gibi yüksek ısıda olan ortamlardan uzak durulmalıdır.
• Hasta yukarıda belirtilen noktalara 7-10 gün kadar önlem amaçlı dikkat etmelidir.

Badem göz estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler konusunda istediğiniz zaman kliniğimizden bilgi alabilirsiniz.

Badem Göz Estetiği Kalıcı mı?

Herkes yaptırdığı medikal estetik uygulamaların kalıcı olmasını ister. Badem göz estetiği normal şartlarda etkisini zor kaybeder. Yani bu işlemin kalıcılık oranı yüksektir. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak badem göz işleminin etkisi yavaş yavaş ortadan kalkar. Bu uygulamanın etkisi orta ve ileri yaşlarda ortadan kalkar. Bu durumda tekrar badem göz estetiği yapılırsa kalıcı etki yine sağlanabilir.

Badem gözde kalıcılık ortalama 3-5 yıl arasında değişir. Genç yaşlarda yapılan bir estetik uygulamaysa 5-6 yıla kadar kalıcılık olacaktır. Göz çevresi zaman içinde yer çekimine yenik düştüğü için yaşlanma etkisi badem gözün en büyük düşmanıdır. .

Badem Göz Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

Badem göz estetiği sonrası iyileşme süreci çok konforlu geçer. Hastalar genellikle aynı gün taburcu edilir. Aynı zamanda diğer estetik uygulamaları yanında avantajı iyileşme sürecini beklemeden estetik sonuçların hemen görülebilmesidir.

İyileşme sürecinde şu noktalara dikkat edilmelidir;

• Hasta badem göz estetiğinden sonra anestezi etkisi geçtiğinde iş yaşamına dönebilir ve araç kullanabilir.
• İlk 1-2 gün hastanın evde istirahat etmesini uzmanlar tavsiye edecektir.
• Hasta ilk 7-10 gün boyunca dikkatli olmalıdır. Özellikle göz ve çevresi travmaya karşı korunmalı ve bölge hijyeni sağlanmalıdır.
• Badem göz estetiğinden sonra kişide yorgunluk, mutsuzluk ve halsizlik bildiren ifade ortadan kalkar. Kişi daha enerjik ve mutlu bir görünüme kavuşur.

Plexr ile Badem Göz Estetiği

Plexer isimli tıbbi cihaz ile maddenin dördüncü hali plazma ortaya çıkarılır. Bu işlemde ortaya çıkan enerji sayesinde cildin kendini yenilemesi, daha gergin bir görünüm kazanması sağlanır. Plazma enerjisi ile göz çevresinde badem göz etkisi ortay acıkabilir. Üstelik göz çevresinde yapılan bu uygulamada bir cerrahi müdahaleye de gerek kalmaz.

Plexer teknolojisi ile badem göz estetiğinde üst göz kapağı kaldırılır ve göz büyütülür. Atmosferden aldığı havayı plazmaya çeviren plexr ile ortaya çıkan enerji ile nanometrik ölçülerde işlem yapılabilir. Bu uygulama da ip askı ile badem göz estetiğinde olduğu gibi lokal anestezi kullanılır. Toplamda 25-30 dakika süren bu uygulamada hafif kızarıklık ve morluk gibi komplikasyonlar görülebilir.

Ortaya çıkan komplikasyonlar 2-3 gün içinde kendiliğinden geçer. Hasta plexer ile badem göz estetiği sonrası da aynı gün sosyal hayatına geri dönebilir. Bu işlemde üstelik iyileşme süresi toplamda 7-10 gün kadardır.

Badem Göz Estetiği Fiyatları

Badem göz estetiği fiyatları konusunda değişiklikler olacaktır. Öncelikle bu uygulamada planlanan ek işlemler varsa fiyatlar değişebilir. Ek bir iki işlem daha yapılacaksa fiyat bilgisi alınması gerekir. Üstelik her doktorun da fiyat politikası farklıdır. Aynı zamanda kullanılan ameliyatsız badem göz estetiği yöntemine göre de fiyatlar farklı olur.

Her medikal estetik uygulama kişiye göre değiştiği için badem göz fiyatları konusunda özel bir muayene olmalı ve bilgi almalısınız. Muayene sonrasında size özel bir tedavi planlanır ve fiyat bilgisi verilir.

Badem göz estetiği fiyat bilgisi için Nişantaşı’nda bulunan kliniğimizi ziyaret edin ve bir ön görüşmeden sonra değerlendirme yapalım, sizler kahvenizi yudumlarken fiyat ve tüm sorularınız konusunda sizlere bilgi verelim.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız