Çene dolgusu kimlere uygulanır?


Çene dolgusu kimlere uygulanır?
Tarih : 2022-09-12 12:22:46
Görüntüleme : 2098

Çene dolgusu yüzümüzdeki fibonacci oranlarını sağlayıp ideal proporsiyonu yakalamamız için en önemli dolgu uygulama bölgelerinden biridir. Ne kadar çekici yanaklar gözler dudaklar ve burunlara sahip olsak bile eğer çenemiz olması gerekenden daha geride ve küçükse hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Çenede görülen doğuşsal çenenin küçük olması -mikrognati ve geride olması çok yaygındır.

Çene dolgusu uygulamasında uygulamdan hemen sonra gıdı bölgesindeki yağlanamyı şişman görüntüyü azaltır ve çene altı ve gıdıdak sarkmalar hafifler toparlanır ve gıdı çenealtı bölgesine hiçbir uygulama yapmadan orayıda toparlar.

Çene dolgusu işlemi kimlere uygulanır?

Çene dolgusu işlemi çene yuvarlağının belirgin almadığı veya çok geride olması durumlarında uygulanmaktadır. Bu tarz rahatsızlığı olan kişilere çene dolgusu rahatlıkla uygulanabilmektedir. Çene kısmında ki yuvarlaklığın belirgin olmaması veya çenenin olması gerekenden daha fazla geride olması yüz simetrisini olduğundan fatklı göstermektedir. 

Burun, alın ve elmacık kemikleri bu durumlarda olduğundan daha büyükmüş gibi görünebilmektedir. bu da kişilerin sosyal yaşantılarına olumsuz olarak yansımaktadır. Çene dolgusu işlemi yaptıran kişilerde kaybolan özgüvenin azaldığı ve sosyal yaşama olumlu etkileri görülmektedir.

Çene dolgusunda yüz üç bölüme ayrılmaktadır.

Yüzü 3 bölüme ayırdığımızda Üst Yüz-Orta Yüz -Alt yüz diye Alt yüz bölgesinin en etkin elemanı çene ve çene ucudur .Bu bölgeye uygulanan Hyalüronik Asitli veya Kalsiyum hidroksiapetit'li dolgularla tüm yüz için ideal bir balans sağlayabiliriz.

Çene dolgusu uygulaması tamamen ağrısız bir uygulama olup 5-6 dk içerisinde işlem yapılmaktadır kanama morluk ağrı acı olmadan kolaylıkla istenen sonuç elde edilebilmektedir. Doğuşsal olarak çenesi geride olanlara çenesi küçük olanlara çenesi sivri olanlarda veya çene ucu geniş olanlarda çene dolgusu uygulaması sık olarak yapılabilir.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız