Çene Dolgusu


Çene Dolgusu
Tarih : 2021-10-23 17:51:08
Görüntüleme : 8795

Çene dolgusu nedir, neden yaptırılır?

Çene dolgusu yüzümüzdeki fibonacci oranlarını sağlayıp ideal proporsiyonu yakalamamız için en önemli dolgu uygulama bölgelerinden biridir. Ne kadar çekici yanaklar gözler dudaklar ve burunlara sahip olsak bile eğer çenemiz olması gerekenden daha geride ve küçükse hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Çenede görülen doğuşsal çenenin küçük olması -mikrognati ve geride olması çok yaygındır.

Aynı zamanda yıllar içerisinde yerçekimine bağlı sarkmalar ve yüz iskeletindeki erimelerde proporsiyonu bozar ve fibonacci oranlamamaızı yeniden ayarlamamaızı gerektirir.

Çene dolgusunda yüz üç bölüme ayrılmaktadır.

Yüzü 3 bölüme ayırdığımızda Üst Yüz-Orta Yüz -Alt yüz diye Alt yüz bölgesinin en etkin elemanı çene ve çene ucudur .Bu bölgeye uygulanan Hyalüronik Asitli veya Kalsiyum hidroksiapetit'li dolgularla tüm yüz için ideal bir balans sağlayabiliriz.

Çene dolgusu uygulaması tamamen ağrısız bir uygulama olup 5-6 dk içerisinde işlem yapılmaktadır kanama morluk ağrı acı olmadan kolaylıkla istenen sonuç elde edilebilmektedir. Doğuşsal olarak çenesi geride olanlara çenesi küçük olanlara çenesi sivri olanlarda veya çene ucu geniş olanlarda çene dolgusu uygulaması sık olarak yapılabilir.

Erkeklerde daha keskin köşeli ve geniş çene ucu tercih ederken kadınlarda ise daha sivri ve zarif bir çene ucunu tercih etmekteyiz. Kadınlarda ve erkeklerde çok yaygın uygulanmaktadır.

En büyük avantajı cerrahi bir işlem olmadan çene dolgusu ile istenen volümün verilmesi ve istenen şekline elde edilebilmesidir.

Çene dolgusunun kalıcılığı uygulanan dolgu materyaline bağlı olarak 12-18 ay arasında değişmektedir.

Çene Dolgusu yapılır yapılmaz hemen günlük hayatınıza döenbilirsiniz ağrı acı morarma kanama olmayacaktır. Çene Dolgusu uygulamasının herhangi bi yan etkisi yoktur.

Çene dolgusu uygulamasında uygulamdan hemen sonra gıdı bölgesindeki yağlanamyı şişman görüntüyü azaltır ve çene altı ve gıdıdak sarkmalar hafifler toparlanır ve gıdı çenealtı bölgesine hiçbir uygulama yapmaadan orayıda toparlar.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız