Dudak dolgusu ile ilgili sık sorulan sorular


Dudak dolgusu ile ilgili sık sorulan sorular
Tarih : 2022-04-15 19:01:07
Görüntüleme : 3404

Herksin hayali olan dogun ve çekici dudaklara sahip olmak artık hiç de zor değil. Dudak dolgusu, dudağa özel olarak yapılmış hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri ile ağrı acı olmadan 15 dakika gibi bir süre içinde yapılmaktadır. Günümüzde çok kullanılan bu işlem kullanım sıklığı ile birlikte merak edilen yönleriyle de dikkat çekmeye başlamıştır. Dr.Emre Çiçek bu makalesinde sizler için en çok sorulan dudak dolgusu sorularını yanıtlıyor.

Dudak dolgusu ile ilgili en çok sorulan sorular

Dudak dolgusu nedir?

Dudak dolgusu dudağa özel olarak yapılmış hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri ile ağrı acı olmadan 15 dakika gibi bir süre içinde yapılmaktadır. Dudak dolgusu yaparken uygulanan hyaluronik asit maddenin sadece dudağa özel olarak formüle edilmesi önemlidir.

Dudak dolgusu hangi sebeplerden dolayı tercih edilir?

  • Daha dolgun dudaklara sahip olmak için
  • Dudakda bulunan şekil bozukluklarını gidermek için
  • Daha belirgin bir dudak konturuna sahip olabilmek için
  • Dudak kenarlarında zamanla oluşan sarkmalardan kurtulmak için
  • Sosyal hayatta oluşabilen negatif durumlardan kurtulmak için

Dudak dolgusu işlemi ne kadar süre sonra belli olur?

Dudak dolgusu işlemi uygulama bittikten sonra hemen belirgin bir şekilde kendisini göstermeye başlamaktadır. Bir iki gün içinde tamamen doğal hale gelmektedir.

Dudak dolgusu sonrasında dudakların dolgulu olduğu belli olurmu?

Dudak dolgusu yapıldıktan sonra dudaklarda dolgu işlemi olup olmadığı kullanılan dolgu miktarına göre değişiklik göstermektedir. Natural bir görüntü isteyenler için kullanılacak seviyede bir miktar dolgu belli olmayabilir.

Dudak dolgusu işlemi ne kadar sürer?

Dudağa dolgu uygulanması işlemi ortalama 15 ile 20 dakikalık bir işlemdir. Bu süre zarfında dolgu yaptıran kişinin acı hissi duymaması için dudak önceden uyuşturulmaktadır. Ortalama 20 dakika sonra normal hayata dönülebilmektdir.

Dudak dolgusu yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Dudak dolgusu yaptırırken kullanılacak malzemenin kalitesi kadar işlemi uygulayacak hekimin tecrübesi de çok önemlidir. Yanlış ellerde yanlış malzeme ile yapılan dudak dolgusu işlemlerinden sonra kişiler istemedikleri durumlarla karşı karşıya gelebilmektedirler.

Dudak dolgusu hissizlik yapar mı?

Dudak dolgusu işleminde dudağa özel olarak yapılmış hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri enjekte edilmektedir. Bu işlem sırasında hastanın acı duymaması için dudaklara uyuşturucu iğne yapılmaktadır. Uyuşturucu iğnenin etkisi geçtikten sonra dudakta uyuşma ve hissizlik görülmemektedir.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız