Gözaltı Morluk Tedavisi


Gözaltı Morluk Tedavisi
Tarih : 2021-10-23 17:19:55
Görüntüleme : 9868

Özel peeling teknolojisi ile ağrısız, acısız gözaltı morlukları, gözaltı torbalanmaları, "barcode" veya "smokers line" denilen, dudak etrafı kırışıklık ve çizgilenmeleri, acısız ve ağrısız bir şekilde 15 gün ara ile 4 seans uygulanır.

Gözaltı morlukları genellikle düzensiz uyku, stres, alkol ve uzun süre ekran karşısında kalma gibi aşırı yüklenmeler sonrası oluşmakla birlikte genetik yatkınlık da bilinmektedir. Sorun bölgenin, dolaşımın bozulması ve toplanmaya uygun olan bu alanda birikimi ile birlikte oluşan koyu renkli görüntüdür. Bu alan ağrısız olmakla birlikte kozmetik açıdan sorun yaratmaktadır.

Kimi zaman enfeksiyon ve taş gibi idrar yolu ile ilgili problemlerde de olduğu gibi koyu renkli olmayan ama torbalanma sorunları da görünmektedir. Gözaltı ve çevresinin koyu renkli veya morumtırak bir görünüme sahip olması, kişinin yorgun, uykusuz, yaşlı ve depresif görünmesine yol açar. Pek çok hasta sürekli herkesin kendisine neden yorgun olduğunun hatta uyuşturucu kullanıp kullanmadığının sorulmasından oldukça rahatsız olup psikolojik olarak etkilenmektedir. Bazen ailede olmadan sadece hastada ortaya çıkabilir.

Açık tenlilerde olmakla beraber, esmer tenlilerde de daha sık rastlanılan bir durumdur. Göz çevresindeki kan damarlarının cilde yakın olması yada yağ torbalanması nedeni ile bu damarlarda dolaşımın iyi olmaması gibi nedenlerle kan toplanması sonucu görülebilir. Ayrıca bu bölgede bulunan ciltte pigmentasyon (koyu renk oluşması) fazlalığından yani cilde rengini veren hücrelerin fazlalığından olan, en sık görülen tipidir. Sıklıkla da her ikisi birden yani hem torbalanma hem de aşırı pigmentasyon bulunur.

Alt kapakta olduğu gibi sıklıkla kirpiklerden kaşa kadar üst kapağı da kaplar. Gözaltında ve göz çevresinde dolaşım hızlandırıcı, hücreleri yenileyen kozmetik ürünler kullanmak morlukları biraz hafifletebilir ama ciddi bir fayda sağlamaz.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız