Oksijenterapi


Oksijenterapi
Tarih : 2021-10-23 17:21:56
Görüntüleme : 9454

Oksijen hayat iksiridir.Oksijen olmazsa metabolizmada olmaz,cilt ve vücut hücrelerine enerji gitmez,cilt sıkılığını kaybeder,yorgun bir görünüm alır. Kırışıklıklar ve erken yaşlanmanın tüm belirtileri meydana gelir.

Cilt için oksijenin önemi nedir?

Hücrelerin çoğalması ve fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için enerji gereklidir. Vücuttaki tüm hücrelerin enerji oluşturması için ise oksijen şarttır. Ciltte yeni hücreler epidermisin en alt tabakası olan bazal tabaka tarafından oluşturulur. Epidermiste kan damarı olmadığı için bu olay için gerekli oksijen dermisteki kan damarlarından sağlanır. Hücreler gereken oksijeni bunun dışında hücreler arası boşluktan(biomatriks) da havadaki oksijeni kullanarak elde ederler. Uygulamada bu özellik kullanılmaktadır.

Ciltteki oksijen miktarı azalmasının görünür sonuçları nelerdir?

Ciltteki oksijen miktarı yaşlanmayla birlikte ileri derecede azalmakta serbest radikaller içeren toksinler artmaktadır. Bu durum hücrelerin fonksiyonlarını bozmaktadır. Sonuçta cilt altı bağ dokusu gevşemekte, ciltte çizgilenmeler oluşmakta cansızlaşmakta ve solgun bir hal almaktadır.İğnesiz, hassas, etkili ve acısız!

Oksijenterapi ile cillte ne gibi olumlu değişiklikler sağlananabilir ?

OXYJET STAR ile iğnesiz olarak basınçlı oksijen infüzyonu yapılarak hiçbir ağrı olmaksızın, yüz ve boyundaki kırışıklıklarda belirgin bir azalma, cilt yapısında canlanma ve kalitesinde artış sağlanır. Uygulamada özel iyonize OXYJET BEAUTY TOX ürünleri kullanılmaktadır. OXYJET STAR en gelişmiş oksijenoterapi cihazlarından biridir. Tıpta yaklaşık 30 yıldır kullanılmakta olan insülin ve aşılama yöntemlerine benzeyen bir sistemdir.özel formüllü kozmetik ürünler ve saf oksijen epidermisin alt tabakalarına enjekte edilir.Kullanılan kozmetik ürünlerinin içeriklerinde yer alan maddeler,basınçlı oksijen cihazı oxyjet star sayesinde ciltte depolanır.Etkileri hemen görülür ve uzun süre kalıcıdır.

Oksijenoterapi Ultrapeel Mikrodermabrazyon ile kombine edildiğinde mükemmel sonuçlar elde edilebilir.

Oksijenterapi hangi amaçlarla kullanılır?

* Cilt canlı pürüzsüz ve ışıltılı bir görünüme kavuşur.

* Güneş lekelerine karşı etkilidir.

* Kırışıklıklarda gözle görülür bir azalma olur.

* Dokuların canlanmasına yardımcı olur.

* Cildin alt katmanlarına ulaşan oksijen,metabolizmayı hızlandırarak vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlar.Bunun sonucunda toksin birikimine bağlı oluşan akne ve benzeri sorunlarda ortadan kalkar.

Oksijenterapi'nin sonuçları ve etkileri nelerdir?

* Antiaging

* Antiakne

* Antiselulit

* Göğüs ve yüz liftingi

* Anti pigmentasyon (Leke Tedavisi)

* Kırışıklık Tedavisi

* Dış etkenlerle (güneş, soğuk, solaryum) hasara uğramış cildi yeniden yapılandırıp canlandırmak

* Çeşitli nedenlerle oluşmuş cilt pigmentasyonlarının (yaşlılık, güneş, solaryum) giderilmesi

* Akneli ve siyah noktalı ciltlerin düzelmesini sağlamak

Oksijenterapinin seans aralıkları ve sayısı nedir?

Oksijenterapi ile yapılan bakımlarda seans sayısı ve aralığı cildin durumuna, hastanın yaşına ve uygulama amacına göre değişir.Seans aralığı 4 günde 1 uygulamadan haftada 1 uygulamaya kadar değişir. Bir kürdeki seans sayısı ise 3 ile 10 arasındadır. Ayrıca üst üste 3 veya 5 gün aralıksız yapılan bakım kürleri de vardır.

Oksijenterapide aktif maddeler cilt altına nasıl iletilir?

Normal bir cilt bakımında cilde uygulanan kozmetik ürünlerin cilt tarafından emilmesi için uzun süre gerekmektedir ve bu emilim hiçbir zaman ileri düzeyde olamamaktadır. Oksijenterapi uygulamasında ise basınçlı oksijen ile birlikte iyonize özel ürünler ve serumlar kullanılarak epidermisin en alt tabakasına dek hem oksijen hem de uygulama ürünlerinin iletilmesi sağlanır. Oksijen ve iyonize ürünler epidermal bariyere hasar verilmeden en uygun oksijen basıncı altında, epidermis hücreleri arasındaki boşluktan (biomatriks) taşınır. İçerikteki ürünler ve oksijen kan damarlarından emilerek tedavi edici etkisini gösterir. Bu uygulama ile çok kısa sürede oksijen ve aktif maddeler cildin en alt tabakalarına kadar iğne yapılmaksızın taşınır ve hedeflenen bölgede aktif maddelerden oluşan bir depo oluşması sağlanır. Uygulama ile cildi canlandırıcı etkisi olan özel iyonize ürünler ve oksijen doğrudan cildin sorunlu bölgelerinde istenilen derinliğe taşınır ve hücrelerin ihtiyacı olan enerji ile ciltaltı dokuda eksikliği oluşmuş maddelerin takviyesi sağlanmış olur.

Özellikle hassas ciltlilere Oksijenoterapi neden önerilir?

Özel oksijen tabancası ile oksijenin ve özel aktif maddelerin cilde uygulanması nazik bir metottur. Oksijen ile birlikte kullanılan aktif maddelerin cildi nemlendirici ve yatıştırıcı etkileri bulunmaktadır. özellikle hassas ciltli kişilerde oluşabilecek hassasiyeti giderir. Ayrıca kan dolaşımını ve hücre metabolizmasını arttırır, bağışıklık sistemini ise güçlendirir.

Bakım sırasında oksijen solunması vücutta ne tür olumlu tepkiler yaratır?

Oksijen İnhalasyonu 15-20 dakika kadar 3 litre/dakika miktarında %98 saflıkta oksijen solunmasıdır. Sigara, hava kirliliği, fiziksel ve ruhsal stres nedeniyle gün geçtikçe daha çok oksijene ihtiyaç duymaktayız. Vücuttaki oksijen miktarındaki yetersizlik kişilerde yorgunluk, bitkinlik, depresyon, konsantrasyon eksikliği, direnç azalmasına neden olmaktadır. Oksijen inhalasyonu ile vücutta rahatlama ve canlanma ile birlikte konsantrasyonda, performansta ve dirençte belirgin bir artış sağlar.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız