Akne Tedavisi


Akne Tedavisi
Tarih : 2021-06-22 19:01:26
Görüntüleme : 26344

Akne nedir?
Akne, yağ bezlerinin enfeksiyonudur. Buna bağlı olarak tıkanma meydana gelir. Sivilceler, siyah noktalar, içi iltihapla dolu sertleşmiş kırmızı kistlerden oluşur.

Lazer akne tedavisi nedir?

Aknenin oluşumunu sağlayan bakteriler 400-980 dalga boyuna duyarlıdır. Bu dalga boyu içeren I PULSE ve GEMINI tedavisi ile başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Akneli cilde bakım veya peeling yapılır mı?

Enfeksiyona bağlı kızarıklık, sivilcelenme, komedon oluşumu enfeksiyonun geçtiği sonraki basamaklarda tedavi edilmelidir. Akneli cilt bakıma alınmamalı, sıkma işlemi ve peeling yapılmamalıdır.

Lazer akne tedavisinin başka etkileri var mıdır?

I PULSE ve GEMİNİ tedavisi ile aknenin ve buna bağlı kızarıklığın giderilmesi yanında kolajen üretiminin uyarılarak ciltteki izlerin solması, çöküklüklerin ve kabarıklıkların kaybolması da bu tedavi metodunun diğer olumlu etkileridir.

Seansları ne kadar sürer? Kaç seans gerekir? Ağrılı mıdır?

15-20 dakika sürer. Sonuçlar ortalama 4. seanstan sonra görülmeye başlar. Akne şiddetine bağlı olarak seans sayısı 8-10 seansa uzayabilir. Ağrısızdır. Lokal anestezik gerekmez.

Diğer tedavilere üstünlüğü nedir?

Yan etkisi olmadığından ilaç tedavilerinden önce tercih edilmelidir. Akneye bağlı eski izleri de düzeltip cildi yeniden yapılandırır, savunma sistemini uyarır. Taze, canlı, pırıl pırıl bir görüntü kazandırır.

Tedavi sırasında nelere dikkat edilmelidir?

Genel temizlik kurallarına uymak çok önemlidir. Eller ve saçlar sıkça yıkanmalı, yüz ile temas ettirilmemelidir. Sivilceler kaşınmamalı, sıkılmamalı, kabuklar kopartılmamalıdır. Yağlı yiyecekler tüketmemeye özen gösterilmeli, stres giderici programlar hayata sokulmalıdır.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız