Altın Maske


Altın Maske
Tarih : 2021-10-23 17:45:15
Görüntüleme : 8215

Altın maske ciltteki kırışıklıkları, sivilceleri ve ciltteki lekeleri yok etmeye yarayan cilt bakım maskesi olarak bilinmektedir. Altın maske tarihi yüzyıllar önceye dayanan bayanların cilt bakımı yapmak için kullandıkları bir tür maskedir.

Altın maske için tarihteki en büyük özellik ise Kleopatra döneminde yaygın olarak kullanılmasıdır. Geçmiş dönemlerde çok zengin ülkelerde genel anlamda ülkeyi yöneten kişiler tarafından veya o zenginlikte insanlar tarafından kullanılan altın maske o dönemden bu döneme kadar gelmiş, cildin üzerinde çok etkili olduğu ve cildin yapısını düzeltip onardığı tespit edilmiştir.

Altın maske yapan kişilerin ciltlerinin daha parlak olduğu ve daha sağlıklı görüldüğü de birçok kişi tarafından kabul edilen bir gerçektir. Cilt tedavisinde ve onarımında büyük fayda sağlayan altın maske yüzyıllardan bu yana bilinirliğini koruyarak günümüze kadar gelmiştir. Türkiye’de de çok yaygınlaşan ve bilinen altın maske her geçen gün daha da çok talep edilen ve aranan bir hale gelmiştir.

Ayrıca altın maske botoks etkisi de gösterebilmektedir. Birçok yararı olan altın maskenin faydalarını şu şekilde de sayabiliriz.

Altın maske

-Ciltteki kırışıklıkları ve çizgileri büyük ölçüde düzeltir ve yok eder.
-Ciltteki ölü hücrelerde canlanma sağlanarak erken yaşlanmanın önüne geçilmesi sağlanır.
-Ciltteki akneler ve sivilcelerin azaltılması sağlanır.
-Ciltteki yara izlerinde ve lekelerde azalma sağlanır.
-Ciltteki rengi açarak çok canlı ve parlak bir görünüm sağlar ve fark yaratır.

Daha bunun gibi birçok özelliği olan altın maske Türkiye’de de çok tercih edilir bir duruma geldi.

Altın maske uygulanması ise öncelikle cilt tipinin test edilmesi ve buna göre belirlenen cildi temizleyici ürünlerin kullanılması ile başlar. Cilt kirden ve yağdan temizlendikten sonra oluşturulan altın maske cilde uygulanır. 15-30 dakika arasındaki beklemeden sonra maske çıkartılır.

Altın maske yaptıklarını söyleyen birçok güzellik merkezi de bu sebeple türemiş oldu. Ancak uzman ve bilindik yerlerin gerçekten bu işi hakkıyla yapabilen bir yerde yapılması gerektiğini hatırlatmalıyız. Bakım ve cilt üzerine her şeyin en iyisinin yapılması gerekmektedir. Altın maske konusunda deneyimi yüksek yerlere başvurulması gerekmektedir. Sizlerin de cilt üzerine uzman görüşlerini almanızı tavsiye etmekteyiz.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız