Mezoterapi


Mezoterapi
Tarih : 2021-10-23 18:03:33
Görüntüleme : 5468

Sellülit nedir, nasıl oluşur?

Sellülit; yağ hücrelerinin genişlemesi, mikro düzeyde dolaşım yetmezliği ve bağ dokusu bozukluğu ile oluşan estetik bir rahatsızlıktır. Yağ hücreleri aşırı genişleyip hücre etrafındaki mikro kan dolaşımına bası yaparak o bölgedeki dolaşımı bozar.

Dolaşımın bozulması ödem dediğimiz sıvı birikimine neden olur. Tüm bunlara bağlı olarak yeterince beslenemeyen ve oksijen alamayan bağ dokusunda hasar gelişir. Bu bağ doku hasarı nedeniyle cilt üzerinde çekilmeler meydana gelir. Bu hasarın derecesine bağlı olarak selülitin tipi değişir.

Sonuçta, organizmanın kontrol edemediği, diyet, egzersiz ve kremlerle tedavi edilemeyen ve süresi ilerledikçe hasar derecesi artan bir durum olarak karşımıza çıkar. Sellülit için en basit tanı yöntemi; elle kontroldür. İki elle şüpheli bölge sıkıldığında, deri altında yumrular beliriyorsa, büyük bir ihtimalle sellülit oluşumu vardır.

Sellütin klinik tipleri nedir?

Fibröz Sellülitte yağ dokuda genişleme ve bağ dokuda distrofi ön plandadır. Sellülitli doku gevşektir, ileri derece portakal kabuğu görüntüsü vardır. Nodüler Sellülitte ise genellikle ayakta iken sellülitli bir görünüm olur ve yer yer sert nodüller ele gelir.

Mezoterapi nedir?

Mezoterapi; farmakolojik vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin, homeopatik ilaçların karışım halinde küçük miktarlar ile derinin orta tabakasına (dermis) ağrısız enjekte etme yöntemidir. Bu karışımlar tedavi edilecek duruma bağlı olarak gerekli bölgelere çok ince iğnelerle verilirler.

Mezoterapi hangi ülkelerde kullanılmaktadır?

Mezoterapi Fransa orijinli olan medikal tekniktir. İlk olarak Fransız doktor Pistor tarafından 1952 yılında geliştirilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Geçen 50 yıldan fazla süre sonrasında başta Fransa olmak üzere İspanya, İtalya gibi Avrupa ülkeleri ile Kuzey ve Güney Amerika ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Mezoterapinin kullanım alanları nelerdir?

Mezoterapinin klinikte kullanım alanı oldukça geniştir. Bu minimal invasiv yaklaşım saç dökülmesi, sellülit, bölgesel yağ fazlalığı, spor sakatlıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde başarılı sonuçlar vermektedir.

Mezoterapi nasıl uygulanır?

Mezoterapi enjeksiyon şeklinde yüzeysel intradermal veya deri altı uygulamanın yapıldığı bir tedavi metodudur. Kesinlikle bu konuda deneyimli bir doktor tarafından uygulanmalıdır. Patolojinin durumuna göre değişik birçok ilaç kombine edilerek bir karışım elde edilir. İlaç karışımı patolojinin bulunduğu yerin yakınına verilir. Bu şekilde tedavinin etkinliği artmaktadır.

Mezoterapinin bölgesel (Lokal) olarak uygulama imkanı, aktif biyo-yararlanımının yüksek olması, yan etkilerinin çok az olması ve seans aralıklarının diğer rutin uygulamalara göre daha uzun olması gibi avantajları vardır. İlaçlar patolojinin olduğu bölgeye enjekte edildiği için daha az miktarda verilir. Bu sayede etki gücü artarken yan etki olasılığı azalmaktadır.

Benzer Tedavi Uygulamalarımız