Alloblast Kök Hücre Tedavisi


Alloblast Kök Hücre Tedavisi
Tarih : 2023-11-29 18:23:55
Görüntüleme : 732

Alloblast kök hücre tedavisi, yenidoğan bireylerin sünnet derisinde bulunan fibroblastların çoğaltılmasına dayalı bir kök hücre tedavi yöntemidir. Alloblast tedavisi, cildin sıkı, genç ve diri bir görünüm kazanması için hayati öneme sahip olan hyaluranik asit, elastin, laminin, retiküler fibril, tip 1-2-4 kolajen, fibronektin, glikozaminoglikan gibi moleküllerin seviyelerini artırmayı hedefler. Bu moleküller cildimizin canlı ve genç görünümünü sürdürmesinde önemli rol oynarlar.

Sünnet derisinin tercih edilmesinin nedeni, genç ve küçük yaşlarda bu dokuda bulunan yenileyici hücrelerin yüksek oranda bulunmasıdır. Yenidoğan dönemine ait bebeklerden elde edilen sünnet derisinde, DNA zincirleri sürecinin uzunluğu, ilgili moleküler aktivitenin dört kat daha yüksek olmasını sağlar. Bu durum da alloblast kök hücre uygulamasını, diğer hyaluranik asit ve kolajen destekli terapilere kıyasla dört kat daha etkili kılar. 

Ayrıca, bu doku tipini elde etmek için ekstra bir kesme işlemine gerek olmaması da önemli bir avantaj sağlar.

Kollajen, insan vücudunun diri ve çekici görünümünün anahtar bileşenidir. Kollajen miktarı ne kadar çok olursa, cilt o kadar sıkı, genç ve ışıltılı görünecektir. Fibroblastlar, bu önemli kollajeni üreten ve sentezleyen hücrelerdir. Alloblast tedavisi, allojenik fibroblast kültürleriyle desteklenen bir enjeksiyon yöntemidir. "Allojenik", aynı türden bir başka canlıdan elde edilen doku hücrelerinin belirli işlemlerden geçirilerek başka bir bireyde kullanılması anlamına gelir. Örneğin, bir kişiden alınan ve başkasına nakledilen kemik iliği, bu durumun bir örneğidir.

Cildimiz, fibroblast aktivitesindeki bir azalma sonucunda kollajen, elastik lifler ve hyaluronik asitin azalmasıyla karşılaşır. Bu azalma sonucunda, ince çizgiler, belirgin kırışıklıklar ve genel bir cilt kuruluğu gibi yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Zamanla, fibroblast sayısı azaldıkça, cildimiz gençlik ışıltısını ve canlılığını yitirir; cilt yıpranır, sarkar ve daha belirgin kırışıklıklar görülmeye başlar. Bu olumsuzlukları hafifletmek ve cildimizdeki dengesizliği gidermek için, doğru işlevlerini yerine getiren allogenik fibroblastların cilde eklenmesi gereklidir.

Alloblast Tedavisi Nasıl Uygulanır?

İlk adım, laboratuvar ortamında milyonlarca fibroblastın çoğaltılmasıdır. Eşsiz bir yapıda olan bu hücreler, özenle üretilir ve ardından kalite kontrol süreçlerinden geçerler. Bu aşamalar, fibroblastları size özgü ve uygulama için ideal bir hale getirir. 

Alloblastlar üretildikten sonra bir sonraki adıma geçilir: problemli bölgenin tespiti. Uzmanlarımız, hassas bir analiz ile cildinizin hangi bölgelerine alloblast uygulaması gerektiğini belirlerler. Bu aşamanın tamamlanmasının ardından, alloblast tedavisinin uygulanmasına geçilir.

Alloblast tedavisinin uygulanması sırasında, ilk önce cildinizi uyuşturacak bir krem kullanıyoruz. Bu krem lokal anestezik içerir ve enjeksiyonların hiçbir acıya neden olmamasını sağlar. Ardından, cildin içine papüller oluşturacak şekilde, mezoterapi tedavisine benzer enjeksiyonları uyguluyoruz. Bu enjeksiyonlar alloblast tedavisinin başarı oranını artırır ve tedavi sürecini hızlandırır. 

Alloblast uygulaması oldukça kolay bir tedavidir. Tedavi sonrasında normal hayatınıza hemen dönme şansına sahipsiniz çünkü tedavi süreci kişinin günlük hayatını hiçbir şekilde etkilemez. Bu nedenle alloblast tedavisi için hayatınızda uzun bir süreden feragat etmenize gerek kalmaz. 

Alloblast Tedavisi Güvenli midir?

Alloblast tedavisi, yan etkileri minimal olan, düşük riskli bir tedavidir. Alloblast, dünyanın en büyük sağlık kuruluşu FDA (Food and Drug Administration) tarafından onaylanmış bir tedavidir. Aynı zamanda ülkemizde üretilebilmek için Sağlık Bakanlığı'nın onayına tabidir ve yalnızca Avrupa Kalite Kontrol sistemlerinden geçmiş labarotuarlarda üretilebilir.

Alloblast Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?

Alloblast tedavisinde seans sayısı hastanın durumuna ve tedavi sürecinin özelliklerine bağlıdır ancak genellikle tek seans yeterlidir.

Alloblast Tedavinin Etkileri Ne Zaman Başlar?

Alloblast tedavisinin sonuçları genellikle uygulamanın tamamlanmasını müteakip ilk ay içerisinde belirginleşir. Bu etkiler, katlanarak 1 yıla kadar devam eder.

Alloblast Tedavisinin Kalıcılığı Nedir?

Unutmayın, ne yazık ki hiçbir tedavi yaşlanmanın tam olarak önüne geçemez ve hayat boyu kalıcılık sağlayamaz. Ancak, alloblastik fibroblast transferi gibi çığır açan teknolojiler dermatolojide yeni kapılar açar. Alloblast tedavisi, ortalama 4 sene gibi oldukça etkileyici bir süre boyunca kalıcılık sağlar ve bu süre zarfında cildinizin kendi kollajen üretimini sürdürmesine yardımcı olur. 

Alloblast Tedavisi Tekrarlanır mı? 

Alloblast tedavisinin kalıcı ve ömür boyu etki sağlaması için, kişinin durumuna göre düzenli olarak tekrarlanması gerekebilir.

Alloblast Tedavisi Kullanım Alanları

Alloblast tedavisi, birçok alanda uygulama olanağı sunar.

  • Estetik amaçlı yüz gençleştirmede kullanılabilir ve cildin doğal gençliğini ve tazeliğini geri kazanmasına yardımcı olur. Özellikle yüzdeki kırışıklıkların azaltılmasında etkili olan alloblast, yaşlanma belirtilerini gidermeye çalışır ve daha parlak, pürüzsüz bir cilt bırakır.
  • Alloblast, yüzdeki kaz ayakları, nazolabial çizgiler ve kaş arası çizgiler gibi derin çizgilerin tedavisinde etkili bir yöntem olarak kullanılır. Herhangi bir derin çizgi gözle görülür şekilde hafifletilebilir, yüzün genel görünümü iyileştirilir.
  • Yüzde hacim kazandırmak amacıyla da alloblast uygulaması yapılır. Böylece yüz konturları belirginleşir, yüz ifadeniz daha belirgin ve genç bir hale gelir. Eğer yüzünüzde canlılık ve parlaklık arıyorsanız, alloblast tam size göre bir tedavi olabilir. 
  • Kronik kapanmayan yaraların kapatılmasında (diabetik ayak, venöz ülserler) ve doku kayıplarında da alloblast tedavisinden faydalanılabilir. Alloblast tedavisi, yara iyileşmesini hızlandırabilir ve daha hızlı bir iyileşme süreci sağlar. 
  • Alloblast, yüzdeki su çiçeği ve sivilce izlerinin tedavisinde de kullanılır.
  • Saç köklerinin canlandırılmasında da alloblast tedavi yöntemi tercih edilir. Bu tür durumlarda, alloblast saç dökülmesini önleyebilir ve saç büyüme hızını artırabilir.

Alloblast Kök Hücre Tedavisi İçin Bir Akrabamın Sünnet Olmasını Beklemem Gerekir mi?

Alloblast tedavisini araştırır ve düşünürken, doğal olarak birçok sorunuz olacaktır. “Kendi akrabamı sünnet etmeyi beklemeli miyim?” ya da “Alloblast kök hücreyi bir akrabamdan mı almalıyım” şeklinde olabilir. Ancak yanıt elbette hayır, alloblast tedavisinde kullanılan sünnet derisinin akrabanızdan olması ya da olmaması süreci etkilemeyecektir.

Alloblast Tedavisinden Sonra Nelerden Kaçınmalı? 

  • Alloblast tedavisinden sonra 1 ay içerisinde botoks ve dolgu gibi işlemleri yaptırmamanız önerilir.
  • Tedavi sonrası 3 ay boyunca lazer ve diğer benzer uygulamalardan kaçınılmalıdır. 
  • Tedavi sonrasında alkol ve sigara tüketimi, sağlıklı bir iyileşme süreci için kaçınılması gereken unsurlardandır.
  • Alloblast tedavisi sonrasında, 72 saatliğine makyajdan ve kozmetik ürünlerden uzak durmanız gerekmektedir.
  • İşlem yapıldıktan sonraki ilk 24 saat içerisinde cildinizle suyun temasını kesmeye özen göstermelisiniz.

Alloblast Kök Hücre Tedavisi Fiyatları

Alloblast tedavisinde fiyatlandırma, birkaç faktöre bağlı olarak değişir. Seans sayısı ve hasarlı bölgenin büyüklüğü fiyatın belirlenmesinde öncelikli faktörlerdendir. Ayrıca uygulamanın merkezi ve doktorun deneyimi de fiyatı ciddi manada etkileyebilir. 

Hasarlı bölgenin büyüklüğü, kullanılacak ürün miktarını doğrudan etkiler. Dolayısıyla bu durum alloblast tedavisi fiyatlarına direkt olarak yansır. Tedavi uygulanacak merkez ve uzmanın deneyimi de kök hücre tedavisinin son maliyetini belirlemekte önemli rol oynar. Tedavi merkezinin sağlamış olduğu koşullar ve kullanılan cihazların özellikleri de maliyeti artıran bir faktördür. 

Elbette, doktorun tecrübesi de fiyat konusunda belirleyicidir. Her bir faktörü hesaba kattığımızda, Alloblast kök hücre tedavisi fiyatlarının doğru bir şekilde belirlenebilmesi için ön muayene gerekmektedir. Alloblast tedavisi için ön muayene randevusu almak isterseniz iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz. 

 

Benzer Tedavi Uygulamalarımız